Csicsó jelenleg

,,Gyere pajtás Csicsóra, hóka, lóra csikóra.
Felkapunk a paripára, kivágtatunk a Dunára.
Ott sütik a keszeget, ott sütik a pontyot,
s jókedvűen lubickolnak a békaporontyok”
(Dénes, 1984, 8. o.)

Csicsó községét 1965-ben árvíz sújtotta. Katasztrofális volt, szinte az egész falut lerombolta, 158 ház összedőlt, 105 pedig megrongálódott. Hamarosan magukhoz tértek a megrázkódtatástól a csicsóiak. Az árvíz után mára már szinte teljes mértékben elvesztette eredeti arculatát. A községben különféle magán vállalkozások alakultak, valamint korszerű, létfontosságú épületek találhatóak. Ilyen például a posta, 7 üzlet, óvoda, iskola, sportház, községháza, kultúrház, katolikus, illetve református templom, és egy református iskola is.

Községünkbe érkező turisták gyönyörködhetnek a falu fafaragó művésze (Nagy Géza) által készített 7 vezér szobrokban, ami a falu közepén található. Nemrégiben megépítésre került egy gyönyörű tér is a község közepén, az alapiskolával szemben. Macskakövek díszítik, valamint fák övezik körbe. Rengeteg program került már megrendezésre itt. Az alapiskola, kultúrház, sportház, községháza is új köntöst kapott.  A szabadidős tevékenységek kínálata is igen sokrétű. A sporttevékenységek közül például: kangoo jumps, kempo, aerobic, futball, zumba, tánckörök, kerékpár túrák, stb. Művészeti és egyéb kellemes szabadidős tevékenység eltöltésére is bőséges a kínálat: református egyház mellett működő ifjúsági kamarakórus, asszonykórus, színjátszó körök, gyöngyfűzés, horgászklubb, kynológiai klubb stb.

A lakosság szívesen tevékenykedik valamilyen szervezetben is, mint például a Csemadok, sportszervezetek, egyházak, vadászklub, stb. Az idősebbek és fiatalok egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb szabadidős eseményeket: falunap, hagyományőrző napok, fesztiválok, disco,bálok, kiállítások, megemlékezések, kultúrműsorok, egyházi ünnepek, palacsintasütés, mesés karácsony, tehetségkutatók stb. Községünk határozottan megszépült, javult, megújult, és van rá remény, hogy továbbra is fenntartható majd ez a fejlődési irányzat.